طاجن المأكولات البحرية
[rtl]
المقادير:[/rtl]
[rtl]5 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)[/rtl]
[rtl]5 x معلقة كبيرة كزبرة خضراء (مفرومة)[/rtl]
[rtl]5 x معلقة كبيرة شبت (مفروم)[/rtl]
[rtl]4 x عدد فص ثوم مهروس[/rtl]
[rtl]3 x عدد بطاطس (شرائح)[/rtl]
[rtl]2 x كوب عصير طماطم[/rtl]
[rtl]2 x معلقة كبيرة زيت زيتون[/rtl]
[rtl]1 x عدد فلفل أحمر حلو (مكعبات)[/rtl]
[rtl]1 x كيلو كاليمارى (حلقات)[/rtl]
[rtl]1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم[/rtl]
[rtl]1 x عدد بصلة (شرائح)[/rtl]
[rtl]1 x عدد فلفل أصفر حلو (مكعبات)[/rtl]
[rtl]1 x معلقة صغيرة كمون[/rtl]
[rtl]1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)[/rtl]
[rtl]½ x كوب عصير ليمون[/rtl]
[rtl]½ x كيلو سمك (فيلية مقطع مكعبات)[/rtl]
[rtl]½ x كيلو جمبرى (مقشر ومنظف)[/rtl]
[rtl]
الخطوات:[/rtl]
[rtl]يدهن الطاجن بالزبد وترص شرائح البطاطس.[/rtl]
[rtl]يخلط السمك والجمبرى والكاليمارى مع الشبت والبقدونس والكزبرة والثوم والكمون والملح ويغطى ويترك فى الثلاجة مدة ساعتين.[/rtl]
[rtl]فى وعاء على النار نضع الزيت والبصل ونقلب حتى يصفر لونة ثم نضيف 2 فص ثوم ونقلب.[/rtl]
[rtl]ثم نضيف الفلفل الألوان ونقلب حتى يذبل.[/rtl]
[rtl]نضيف عصير الطماطم وعصير الليمون ومعلقة الصلصة ونقلب وتترك على نار هادية مدة خمس دقائق.[/rtl]
[rtl]نرص السمك والجمبرى والكاليمارى فوق البطاطس ثم يصب فوقة الصوص المعد فى الخطوة السابقة.[/rtl]
[rtl]يغطى الطاجن بورق الفويل ويدخل النار عند درجة حرارة 180 لمدة 40 دقيقة أو لحين أن ينضج يقدم مع أرز وسلطة خضراء بالهنا والشفا.[/rtl]
[rtl]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/rtl]